Test av... kladdpepparkakaKladdkaka med pepparkakssmak. Sammanfattningsvis smakade den nästan som pepparkaksdeg. Fin kombo mellan choklad och pepparkakskryddor. Gullig förpackning.

Innehållsförteckning:
Socker, ägg, vetemjöl, vegetabilisk olja, fettreducerat kakaopulver, vatten, druvsocker, kryddor (kanel, kryddnejlika, ingefära, kardemumma), salt vetestärkelse, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror), potatisstärkelse, arom.

Är inte helt glad över vegetabilisk olja (palmolja?), emulgeringsmedel eller stärkelse.
Men skulle jag kunna äta den igen? Svar ja. (Så länge det faktiskt inte är palmolja den innehåller. Miljöförstöringen, skövlingen av regnskogar samt alla djuren som får lida är ett big no no för min del.)

Test av ... Arlas smaksatta vispgrädde

Hämtat från Arla.se -

Användning
Arla Köket® smaksatt vispgrädde jordgubb har samma goda egenskaper som vanlig vispgrädde och kan vispas enkelt till önskad konststen. Passar bra tillsammans med kakor, tårtor, pannkakor och våfflor.
Ingredienser
Grädde, jordgubbar 21%, socker 6%, stärkelse, syra (citronsyra), stabiliseringsmedel (karragenan).
Näringsvärde
Energivärde 1250 kJ/300 kcal
Protein 2 g
Kolhydrat 11 g
Fett 27 g 

Den är vad den heter. Vispgrädde med jordgubbsmak. Dessvärre smakade den inte så mycket jordgubb som jag hade hoppats på. Tråkigt att man "behövt" tillsätta både stabiliseringsmedel och stärkelse. Vilket gör att jag antagligen inte kommer använda mig av den här produkten fler gången. Jag betalar gärna mer för en riktig produkt utan tillsatser. Utan tvekan.

 

 

Ingredienser
Grädde, vatten, glukos-fruktossirap 8 %, choklad från Dominikanska Republiken (kakaomassa, socker, emulgeringsmedel (lecitin), vanilj 5,5 %, socker 3,9 %, kakao 0,8%, stärkelse, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel (fruktkärnmjöl, karragenan). Chokladen innehåller minst 70 % kakao.

Även vispgrädden smaksatt med choklad innehåller stärkelse, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel och glukossirap, som tillsats för att grädden ska kunna vispas med sin låga fetthalt på 27%. (Varför inte bara öka fetthalten och skippa alla E-nummer?)

Men visst, den smakar ju faktiskt vad den utlovat - choklad. Så som en snabblösning till barnkalaset funkar den säkert alldeles utmärkt. Jag föredrar fortfarande att göra mina egna frostings,toppings,fyllning etc, från grunden och jag tror att det kommer bli svårt att ändra min åsikt gällande det. Det är tills det kommit en riktig produkt (utan tillsatser och annat trams) på marknaden som kan ersätta mina hemmagjorda frostings.

 


Utbildar mig till Barista... :)

Espressomaskinen på jobb.


Ville du ha ett hjärta?

Sorry, du får nöja dig med skriet istället!

The Swirls
Ett hjärta i ett hjärta.


RSS 2.0
Januari | Februari | Mars | April | Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December